Kundfördelar


Produktsortiment

De fem stora

Vårt mål är att vara den unika länken mellan dig, återförsäljaren och producenten. För att uppnå detta strävar vi efter att hjälpa dig med hög produkttillgänglighet, konkurrenskraftiga priser samt bästa tänkbara lösningarna och tjänster, så att du kan utveckla din verksamhet och öka försäljning och service gentemot dina egna kunder.

Våra viktigaste produktkategorier är:

  • Skrivarförbrukning & papper
  • IT produkter & tillbehör
  • Ergonomi & hälsa
  • Skrivare & skannrar
  • Kontorsmaskiner & kontorsvaror

Brett & djupt sortiment

Vi är stolta distributionspartner för HP, Logitech, Artline, Canon, Belkin, Brother, Samsung, Mousetrapper, Epson, Herma, Xerox, Esselte, Kyocera, PNY, Dbramante, 3M, Steppie och många fler. I själva verket kan vi erbjuda mer än 90 distributionsavtal , som ger dig ett stort och heltäckande utbud av IT-produkter, förbrukning och kontorsprodukter direkt från vårt lager.

Regelbundna utvärderingar av sortimentet

Vi ser ofta över vårt utbud och anpassar det för att möta våra kunders behov. Vi tar bort föråldrade produkter för att introducera både nya linjer och varumärken på regelbunden basis och om det är relevant för de enskilda sortimenten, upprätthåller vi också en uppsättning av "bra, bättre, bäst" alternativ.


Logistikservice

Drop-shipment & Emballageservice

Om du är en återförsäljare utan eget lager kan du dra nytta av vår drop-shipping service. Detta är en kostnadsbesparande tjänst vilket gör att du inte behöver binda upp kapital i varulager och personal.

Vi erbjuder även skräddarsydda förpackningar och märkningslösningar enligt individuella önskemål. Vid särskilda behov av produkt- eller leveransparametrar, kan vi även erbjuda helhetslösningar såsom blisterförpackning, märkning, styckeshantering, specialtransporter m.m.

Kvalitet i varje leverans

Det är av yttersta vikt för oss att hålla en hög kvalitet i våra många dagliga sändningar - och är en stor fördel för dig som kund. Vi genomför ständigt undersökningar och kontroller, och vi har implementerat ett nytt lagerstyrningssystem. Med en leveranssäkerhet på 99 % på våra lagerförda varor, kan du lita fullt på våra logistiktjänster.

För våra kunder och konsumenters bekvämlighet erbjuder vi en sen stopptid för e-webordrar, för leverans under påföljande arbetsdag.

RMA

Du kan på ett enkelt sätt begära och få tillstånd att returnera varor oavsett om det gäller defekter, garantiärenden eller helt enkelt ett ångrat köp – bara genom att fylla i ett webformulär.


Kommersiell support

Account management

Vi strävar efter långsiktiga relationer och lägger stor kraft på att förstå din affärsmodell. Som kund hos Despec får du en egen kontaktperson, som ansvarar för att vårt samarbete växer och stärks.

Våra säljare finns här för att säkra, optimera och utveckla din verksamhet när det gäller sortiment, prissättning, leveransvillkor etc. Vår personal är fullt kvalificerad att förse dig med relevant marknadsinformation, produktnyheter och kampanjer.

Marknadssupport

Vårt marknadsteam förser dig med relevant marknadsföringsmaterial – från tillverkare eller direkt från vår egen kreativa produktion.

Despecs Nyhetsbrev och kampanjer drivs via despec.se och innehåller information samt inspiration som du kan använda i din verksamhet. På marknadsavdelningen anpassar vi bannermaterial efter din verksamhet och era mål, och vi hjälper dig med länkar till produktbilder, produkttexter och POS-material.

Kundsupport

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundsupport för snabb och effektiv hjälp. Vår kompetenta och engagerade personal har flera års erfarenhet av att ge dig service med ett leende på läpparna.


IT-tjänster

Ink & Toner Guide

Vårt mest använda verktyg eller funktion är under ständig uppdatering för att kunna förse dig med den bästa matchningen av bläck och toner till specifika skrivarmodeller. Verktyget är kostnadsfritt för alla webshopsanvändare och finns även som en prenumerationstjänst, redo att implementeras i din egen butik eller i ditt eget system. Vi har för närvarande mer än 86.000 kända skrivare i systemet – med en Despec-match på ca 9.000 förbrukningsvaror samt kännedom om ytterligare 15.000, som inte finns lagerförda hos oss.


Webshop med unika funktioner

Som en återspegling av vår strategi att investera i smarta IT-tjänster har Despec webshop i 2016 fått en funktionell uppdatering och med en ny responsiv design. Vi kan nu erbjuda nya funktioner som mångfacetterad sökning, tydlig BID prissättning, IP lockout, online-RMA och våra vanliga funktioner. Du får även en egen användaradministration, flera shoppingkorgar, fakturering- och orderhistorik, kampanjöversikt, egna artikelnummer, eget sortiment - och vår Ink & Toner guide.

Integration

Despec stöder alla typer av integration – från fasta formatbaserade CSV-filer i e-postmeddelanden via traditionella EDI-meddelanden till väldigt anpassningsbara realtidswebtjänster. Vi har stöd från en tredje partskonsult som stöder vår taktiska integration och vi använder den senaste versionen av Microsoft BizTalk och andra verktyg för att underlätta alla relationer med både partners och kunder.


Prisume

PRISUME är en molnbaserad nätverkstjänst som hjälper dig att beställa rätt bläck och toner till alla dina kunders skrivare oavsett varumärke - innan det tar slut
- helt automatiskt och till avtalade priser. Läs mer här


Finansiella Tjänster

BID prissättning - administration & management

En stor del av verksamheten idag bygger på BID-prissättning. Despec stöder och hanterar också BID, så att både leverantörer och återförsäljare kan marknadsföra produkter till attraktiva prisnivåer mot specifika segment och lämna administrationen till Despec.

Kredit- och betalningsvillkor

Du erbjuds krediter och betalningsvillkor i enlighet med vår riskbedömning och dina individuella behov.

E-fakturering & bokföring

Vi finns alltid tillgängliga för personlig support, oavsett om du behöver få tag på gamla dokument, hjälp med att underlätta leveranser eller kontrollera saldot på ditt konto.