Datorväskor av högsta kvalitet


Tysk produktutveckling, schweizisk kvalitetsmedvetenhet och internationell känsla i ett ägarstyrt företag gör att DICOTA kan fokusera på de viktiga detaljerna. De är fullt engagerade och brinner för att göra allas dagliga mobila liv bekvämare och säkrare.

Datorerna blev mobila i början av nittiotalet och DICOTA ville vara en del av den resan. DICOTA har varit den första anhalten för högfunktionella väskor av högsta kvalitet i 30 år nu, och är marknadsledande i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Varumärkets tyska arv har bevarats till denna dag. Sedan 2013 har även ett schweiziskt element lagts till: ett omfattande fokus på ett hållbart partnerskap med kunder, leverantörer och medarbetare. En fantastisk kombination: Schweiziska i hjärtat, tyska i sinnet och internationellt fokuserade.

  

   


 
  
För närvarande driver DICOTA sina egna dotterbolag i Tyskland, Hongkong och Dubai och styr verksamheten i sin internationella koncern från det schweiziska huvudkontoret. Kompetenta medarbetare och partners hjälper till att vara nära kunderna och förstå marknaderna i över 60 länder. Kursen är tydligt inställd på tillväxt. Ägarna till DICOTA Group fokuserar på att ha en sund, konsekvent och väl genomtänkt expansionsstrategi, vilket resulterar i ett ständigt tillskott av nya marknader som stöder varumärkets kärnvärden: tillförlitlighet och perfektion ända ner till den sista viktiga detaljen.

Slutkunden är alltid i fokus, även i den indirekta försäljningsmodellen. Alla aktiviteter, från den första produktidén till kvalitetskontrollen, är helt och hållet inriktade på att göra kunden nöjd. Som medlem i BSCI (Business Social Compliance Initiative) lägger DICOTA stor vikt inte bara vid ekologisk utan även vid social hållbarhet. Och därmed sluter de cirkeln. Från leverantörer till medarbetare och till dig.

  

  

 

Som ett ledande varumärke för premiumväsklösningar är DICOTA medvetna om sitt sociala och ekologiska ansvar och formar aktivt framtiden. De är fast beslutna att hitta innovativa sätt att spara resurser och bygga på rättvisa partnerskap med kunder, leverantörer och anställda.

Konsekvent återvinning hjälper till att bevara resurser. DICOTA fokuserar på hållbara alternativ vid val av material. Huvudmaterialet för deras Eco BASE, Eco SCALE, Eco SELECT, Eco PRO samt för Eco MOTION-kollektionen är tillverkat av 100% återvunnet PET. Detta material minskar belastningen på miljön utan att kompromissa med kvalitet, utseende och känsla.