Oxford


Historien om Oxford sträcker sig tillbaka till åren 1901–1910, då varumärket utvecklades i Frankrike. 1982 köpte Hamelin varumärket, som sedan dess vuxit starkt och utvecklats till marknadsledare inom anteckningsböcker, anteckningsblock och dagböcker i Europa.

Ett avgörande element i Oxfords anteckningsböcker, anteckningsblock och dagböcker är användningen av optiskt vitt papper

Varje år tillverkas och säljs mer än 50 miljoner Oxford-produkter på den europeiska marknaden. 99 % av dessa har framställts lokalt vid Hamelins fabriker i Europa. Oxford-sortimentet vänder sig främst till segmentet för skola och kontor.

Varumärket Oxfords kultur är en välbalanserad kombination av expertkunskap, tradition och kompromisslös kvalitet. Ett av de viktigaste elementen för varumärkets framgångar är åsikten att alla förtjänar en produkt där utförande, kvalitet och komfort är i fokus när produkten används.

På samma sätt är det Oxfords ambition att leverera rätt verktyg för att förbättra användarnas resultat. Oxford kombinerar funktion och design med effektivitet. I sin strävan att forma framtiden och främja användningen av anteckningsböcker har Oxford genom åren satt sin prägel på marknaden genom att ligga i täten för införandet av ny teknik, nya funktioner och innovativa lösningar.

Ett avgörande element i Oxfords anteckningsböcker, anteckningsblock och dagböcker är användningen av optiskt vitt papper av hög kvalitet som motverkar reflexer och är behagligt att skriva på. Dessutom går det att skriva på båda sidor av pappret utan genomslag.