Rexel dokumentförstörare

Rexel är det ledande varumärket när det gäller dokumentförstörare. Med ett stort urval av manuella och automatiska dokumentförstörare kan man garanterat hitta en modell för alla behov, oavsett om man vill strimla 3 ark eller 750 ark åt gången. Behöver man en dokumentförstörare för ett stort kontor? Eller en dokumentförstörare för hemmabruk? Är man osäker på vilken modell eller storlek man ska välja så hittar man råd och vägledning på den här sidan.


Ska man välja en manuell eller automatisk dokumentförstörare?

Om du ska välja en automatisk eller manuell dokumentförstörare beror på ett antal faktorer – till exempel hur snabbt strimlingen ska ske och om du vill ha praktisk kontroll på strimlingen. I allmänhet möjliggör dokumentförstörare med hög kapacitet snabbare strimling.

 

 

Manuell matning

I princip är manuell dokumentförstöring fortfarande automatisk, eftersom maskinen gör jobbet. Men man måste fortfarande stoppa in dokumenten några i taget, till skillnad från en autofeed-dokumentförstörare. Om du bara behöver strimla några papper åt gången kan en manuell dokumentförstörare vara en bra lösning.

 

Automatiskt matning

En dokumentförstörare med automatisk matning ser till att alla dokument strimlas på en gång, istället för att man måste stoppa in papperet manuellt. Man kan spara upp till 98% av tiden genom att använda automatisk dokumentförstörare.

 

Tillbehör

För att underhålla sin dokumentförstörare och se till att den fortsätter prestera på topp, bör man använda olja regelbundet. Eller ungefär varannan gång man tömmer behållaren. De flesta dokumentförstörare från Rexel använder oljeark, som man kan köpa i förpackningar om 12 eller 20. Vissa maskiner behöver också påsar.