Upp och stå! Minska hälsoproblem med Steppie

Med en Steppie Balance Board kan användaren stå upp och jobba under längre stunder.

 

Steppie skapar en hälsosammare miljö på kontoret


Digitaliseringen har inneburit att vi inte behöver röra oss särskilt mycket när vi arbetar framför datorn, vilket många av oss heller inte gör. Att ett stillasittande arbete är mycket skadligt för kroppen är ett väldokumenterat faktum.

Det är ansträngande att stå statiskt. Med Steppie Balance Board står du hela tiden i rörelse, dynamiskt istället för statiskt, vilket gör det mer bekvämt att arbeta vid skrivbordet - i timmar! Således minimeras de negativa hälsoeffekterna orsakade av fysisk inaktivitet.

Fördelar med att använda Steppie:

  • Minskar led- och muskelsmärta orsakad av fysisk inaktivitet
  • På grund av dynamiskt upprättstående kommer du inte att uppleva smärta i fötter och rygg
  • Förbättrar kroppshållning
  • Cirkulationen ökar och förbättras
  • Minskar riskerna för livsstilssjukdomar som diabetes
  • Fettförbränningen ökar; så mycket att om du ersätter 3 timmars sittande med att stå varje dag under ett år har du bränt kalorier motsvarande 8-9 Marathon-lopp!

Produktkatalog (pdf)
Produktpresentation (.mp4)


Produktkopior finns på marknaden, men distribueras inte av Despec. Var medveten om dessa eftersom de kan orsaka hälsoproblem.

Produktkopiorna kännetecknas av 2 olika konstruktionsfel:

  • De kan luta bakåt, vilket orsakar skadlig hållning genom att man flyttar vikten mot hälarna.
  • Ytan är inte plan utan krökt, vilket orsakar överpronation.

Steppie är den ursprungliga Balance Board, designad i Danmark av personer med ergonomisk kunskap. Produkterna produceras i Danmark och ger 10 års garanti.

Med Steppie Soft Top uppgraderas Steppie Balance Board så att den blir både en balansbräda och en avlastningsmatta. 2 "clips" medföljer, vilket gör Steppie Soft Top lätt att montera utan verktyg.


Steppie Desk Riser

Förvandla ditt vanliga bord till ett justerbart skrivbord med Steppie Desk Riser. När du placerar Desk Riser på ett matbord, arbetsbord eller liknande kan du enkelt justera bordet efter din höjd.

Genom att använda produkten blir det möjligt att växla mellan stillasittande och stående arbete, vilket säkerställer hälsofördelar för användaren.

Produkter från Steppie skapar den perfekta miljön för en ergonomisk arbetsplats hemma.